blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG hidan
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
.Hidan.



Max Payne 2
pridal .Hidan. 5.1. 2010 o 15:16



Tak túto hru milujem . Mne osobne sa veľmi páči . Ja by som za ňu dal asi tak  9.5 . Ešte sú tam malé chybyčky ktoré treba upraviť .Takže tu sú plusy a mínusy . Thx .Hidan. ... Sector is my life .. xD !! Je to veľmi úspešná hra .

 

Plusy:
- kvalitná a rýchla grafika

- super fyzikálny engine

- atmosféra

 

Mínusy:

- mohlo byť ešte o trochu dlhšie

 

 

 

 

Čo sa oproti minulej časti zlepšilo? Tam je jednoduchá odpoveď, prakticky všetko. Čo pribudlo? Dokopy nič. Hra si totiž zachováva svoj pôvodný štýl a pokračuje bez nejakých extrémnych noviniek. Autori sa zameriavali hlavne na vylepšovanie starých osvedčených vecí a na celkové prepracovanie. Z toho automaticky vyplýva, že v hre neuvidíte multiplayer. Príbeh je rovnako, ako v jednotke, znovu tvorený spleťou komixového rozprávania príbehu, in-game prestrihových scén a samotných misií. Nebudú samozrejme chýbať ani snové psycho levely, kde Maxa budú znovu prenasledovať jeho nočné mory, v ktorých sa mu všetko v hlavne pomieša a vy sa cez to budete snažiť prelúskať. 

V príbehu sa znovu objavuje Mona Sax a prináša Maxovi problémy. Nie len preto, že si myslel, že Mona je mŕtva keď pred 6 rokmi pri ich akcií skončila s guľkou v hlave a posledné čo videl bolo jej telo v zatvárajúcom sa výťahu, ale aj pre ich zvláštny vzťah kvôli ktorému pre ňu podstúpi hocičo a je mu jedno, že stojí na opačnej strane zákona. Akoby to nestačilo tajomná všetko ovládajúca organizácia Inner Circle o ktorej nemá nikto vedieť si pridala ich mená na svoj zoznam. Odvtedy sa spolu zmietajú v smršti guliek od polície, od mafie a od ďalších kriminálnych živlov, ktorí sa radi pridajú ak dostanú Maxovu hlavu. Vaša spoločná cesta spolu s Monou sa tu len začína a stretnete na nej aj na ďalšie známe kladné a záporné postavy z prvej časti ako policajný šéf Bravura, rus Vladimir Lem, alebo malý mafián Vinnie Gognitti.

 

Z misií čakajte veľmi rozmanitú prechádzku upršaným jesenným New Yorkom. Dostanete sa do nákladísk, niekoľko krát sa pomotáte aj v dome v ktorom bývate, prejdete aj policajnú stanicu kde si trochu popracujete. Užijete si aj podzemné garáže, temné uličky, a hlavne sa niekoľko krát vrátite do sídla Rusa Vladimíra Lema a aj domovu Mony, ktorý je niečo ako strašidelný zámok na New Yorkský štýl. Niektoré lokácie ste videli už v jednotke a teraz si ich prehliadnete ešte detailnejšie a popozeráte si ako sa za tie roky zmenili. Myslím, že v trojke už žiadne rovnaké lokácie nebudú keďže všetko kde ste sa objavili v zapätí vyhohrelo, alebo bolo vyhodené do vzduchu. Novinkou v hre bude aj hra za postavu Mony kde si s ňou zahráte niekoľko sniper misií a v ktorých budete hlavne obraňovať a podporovať Maxa. Takýchto obranných levelov bude ešte niekoľko, kde napríklad  ako Max budete musieť chrániť človeka v obleku veľkého klauna s pripútanou bombou a eskortovať ho do bezpečia. Levely sú celkovo dosť lineárne, nemajú viac možností prejdenia a vždy existuje len jedna cesta ďalej. A ak náhodou nie je, vždy sa čoskoro nejaká objaví. Vybúra sa nejaká stena, niečo spadne, vybuchne nepriatelia vyvalia niektoré dvere atď.  

 

 

Nepriateľov je dosť a delia sa na niekoľko skupín patriacich pod jednotlivých šéfov. Najviac sa budete stretávať s Cleanermi, teda čističmi, ktorí odstraňujú ľudí a čistia stopy pre tajnú spoločnosť. Celkom sympaťáci, ťahajú mŕtvoly, balia ich do vriec a utierajú krv postriekanú všade okolo. Toto je však najľahšie čo stretnete, potom sú tu špeciálne vražedné prepadové oddiely nepriateľov vyzbrojené ako špeciálne policajné jednotky a nakoniec stretnete aj partie mafiánov pracujúcich pre vašich úhlavných nepriateľov. No nie všetci sú nepriatelia ak zachránite život niektorému z obyvateľov, pridajú sa k vám a budú s vami bojovať, až do svojej smrti. Zaujímavé je hlavne v jednej misií si vás mafiáni pomýlia s posilami a budú vás nasledovať a pomáhať vám. Nie však na dlho a potom si už len musíte dávať pozor na svoj chrbát. 

 

 Z arzenálu zbraní znovu dostanete všetko možné z čoho sa dá strieľať, a to nie len po jednom ale často aj v pároch. Také dva Ingramy (Uzi) alebo dve deviatky v rukách to už je dobrá palebná sila. Nechýbajú ani shotguny, sniperka, kalašnikov, a nájdu sa aj M4 a M16 útočné pušky. Najradšej som používal Uzi na blízku, na väčšiu diaľku asi kalašnikov ale ten má strašne málo nábojov a Max je taký sprostý, že si to začne uprostred boja znovu nabíjať. Nie že by radšej zahodil a zobral inú zbraň čo má pri sebe.  Okrem strelných zbraní môžete sekundárnym útokom omračovať nepriateľov, respektíve hádzať granáty, alebo molotovovy. Veľmi vhodné vylepšenie, keďže teraz pritom nemusíte prehadzovať zbraň.

Ten granát je vám tu celkom zaujímavá vec, hlavne keď ho hádžu nepriatelia. Niekedy sa vám síce trafia pod nohy a explodujete tak že vás za týždeň nepozbierajú, ale ak sa náhodou netrafia a hodia niekde do steny, tak smola, granát sa im vráti a vy si potom vychutnávate lietajúcich nepriateľov okolo vás.  Teda ich inteligencia nie je veľmi vysoká, vedia sa skrývať za prekážkami, vyskakovať spoza nich a samozrejme strieľať zo všetkým možným. Ich pohyby a útoky sú väčšinou nascriptované a ak hráte druhý krát viete už kto kade pôjde, kto sa kde objaví a kde zakempuje. Trochu malé mínus, ale prakticky je to jedno a veľmi to ani nezbadáte. Podobne ako v jednotke aj tu sa presnosť streľby nepriateľov mení dynamicky podľa vášich schopností a výkonu v hre. Teda čím lepší ste vy tým lepší sú aj oni.

 

 



Prístupov 2227
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Max Payne 2
[ 5.1.2010] (príspevkov 1)